Scrisoare veche de 50 de ani, găsită într-o sticlă în Alaska!

Sursa foto: Andra Radu

Un bărbat din Alaska a descoperit o sticlă cu un mesaj care datează de 50 de ani. Tyler Ivanoff a găsit o scrisoare redactată în rusă și a postat-o pe pagina sa de Facebook, cerând ajutor pentru traducerea ei.

„A trebuit să trag foarte tare. Am folosit dinții pentru a reuşi să o deschid”, a spus Ivanoff pentru ziarul The Nome Nugget

Scrisoarea este semnată de un marinar de la bordul navei ruse Sulak, iar data redactării este 20 iunie 1969. Aceasta a fost preluată de presa din Rusia, care l-a găsit pe autor, căpitanul Anatoly Botsanenko.

„Salutări sincere! De la nava-mamă a Flotei Marinei Militare Ruse VRXF Sulak. Salutări celui care găsește sticla și vă rog să răspundeți întregului echipaj la adresa Vladivostok – 43 BRXF Sulak. Vă dorim sănătate și mulți ani de viață și să navigați fericiţi! 20 iunie 1969”, este textul scrisorii.

Căpitanul Botsanenko, acum în vârstă de 86 de ani, a izbucnit în lacrimi de bucurie când a fost contactat şi i s-a spus despre scrisoare. El a declarat pentru postul de televiziune rusesc Rossiya 1: „Este scrisul meu de mână. Cu siguranță!”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.