Ministrul Sãnãtãții, Sorina Pintea, crede cã tragedia de la Sãpoca putea fi evitatã

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Ministrul Sãnãtãtii, Sorina Pintea, a declarat că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi cã tragedia de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Sãpoca putea fi evitată.

„Din păcate (…) s-a produs un lung şir de erori umane şi reiterez ideea că această tragedie putea fi evitată. Am spus de foarte multe ori că noi suntem sistemul şi că trebuie, fiecare dintre noi, să respecte ceea ce are în fişa postului. Să vă dau prima mostră de nerespectare a fişei postului: în fişa postului asistentei medicale scrie negru pe alb că nu se lasă la îndemâna pacienţilor obiecte contondente, ori acel stativ de perfuzie era un obiect greu care n-ar fi trebuit să rămână niciodată într-un salon cu bolnavi internaţi cu probleme psihice, nesupravegheaţi”, a declarat Pintea, la Spitalul din Săpoca.

Ministrul se aflã la Sãpoca pentru a coordona ancheta Corpului de Control, începutã dupã ce azi-noapte un pacient internat pentru dezalcoolizare a ucis patru oameni și a rãnit alți nouã.

A fost deschis un dosar penal pentru omor calificat, iar anchetatorii așteaptã sã discute cu agresorul, care este alcoolic și acum este în stare de sevraj.

Omul mai fusese internat la dezalcoolizare, tot la Sãpoca.

În noaptea în care a avut loc atacul, în spital se aflau 70 de pacienți și un medic, șapte asistenți medicali, trei infirmieri și doi supraveghetori.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.