Programul Rabla va fi din nou disponibil de luni

Programul Rabla va fi din nou disponibil de luni. Asta după ce bugetul a fost suplimentat de Guvern cu 135 de milioane de lei. În total sunt disponibile 20.000 de vouchere.

Cei care vor să scape de mașina veche și să-și cumpere una nouă se pot adresa dealerilor auto care s-au înscris în program.

Cuantumul primei de casare pentru Programul ‘Rabla Clasic’ este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanţări în cuantum de 9.200 lei.

Până în prezent, prin Programul Rabla, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi. În schimb, au fost achiziţionate peste 300.000 de maşini noi, care poluează mai puţin.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.