Sancțiuni mai dure pentru șoferii care fac live la volan!

Sursa foto: www.turdanews.net

Sancțiuni mai DURE pentru șoferii care folosesc telefonul mobil în timpul mersului și fac live la volan!

Măsurile au fost adoptate în ședința de astăzi a Executivului.

Conducãtorii auto pot fi penalizați nu doar pentru vorbit la telefon, ci și dacã sunt surprinși ținându-l în mânã.

Guvernul modifică, astfel, prevederile Codului Rutier pentru a preveni ”live-ul la volan” – care a provocat in ultima perioada accidente rutiere extrem de grave.

Soferilor aflati in trafic li se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Nerespectarea noilor prevederi se va sancționa cu patru puncte de penalizare și amendă cuprinsă între 6-8 puncte-amendă.

Vor fi sancționați cu amendă și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

În plus, soferul care încalcă o regulă de circulatie în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Noile reglementări vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, perioadă în care Poliția Rutieră va desfășura actiuni de informare.

Ultimul accident produs de un sofer baut care transmitea live pe Facebook s-a petrecut ieri, în comuna Văcăreni din județul Tulcea.

Doi oameni, un copil de 3 ani și o femeie în vârstă de 79 de ani, au fost uciși după ce doi teribiliști au intrat în plină viteză cu mașina peste ei în curte.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.