Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 august

CINEMA

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00 rulează drama romantică „Phantom Thread / Firul fantomă”, în care cineastul Paul Thomas Anderson spune povestea celebrului designer Reynolds Woodcock şi a surorii sale Cyril, interpretaţi de Daniel Day-Lewis şi Lesley Manville, care domină lumea modei britanice din Londra elegantă a anilor ’50, îmbrăcând familia regală, staruri de cinema, moştenitoare bogate, aristocrate, debutante şi doamne din lumea bună în stilul distinct al casei de modă Woodcock. Prin viaţa lui Reynolds, burlac convins, se perindă femei care îi aduc inspiraţie şi îi oferă companie, până în ziua când acesta o cunoaşte pe Alma, o femeie tânără cu o voinţă puternică interpretată de Vicky Krieps, care devine rapid o prezenţă constantă în viaţa lui, ca iubită şi muză artistică.

* Tot de la ora 21:00, la terasa Fabrica Gastropub (Splaiul Unirii, nr. 160) are loc proiecţia Paramaount Channel cu „Rosemary’s Baby”, thriller – horror realizat în 1968 de Roman Polanski, în care Mia Farrow interpretează pe Rosemary Woodhouse, care, după ce se mută într-un apartament dintr-o clădire rău famată, începe să aibă vise ciudate. Soţul ei, Guy, se împrieteneşte cu doi bătrâni, Roman şi Minnie. Rosemary află că este însărcinată, deşi soţul ei s-a îndepărtat de ea. Minnie se oferă să o îngrijească pe viitoarea mamă şi îi oferă o poţiune despre care îi spune că este bună pentru copil. Însă Rosemary se simte din ce în ce mai rău.

MUZICĂ

* Liga Băutorilor Ocazionali vă invită la o Cover Night cu Adrian Tanase şi invitaţii săi, ce începe de la ora 19:30, la Quantic Club.

*  Ioana Ignat şi band-ul ei cântă, cântă la terasa Berăriei H, de la ora 21:30.

ALTE EVENIMENTE

* De la ora 18:00, Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) o aniversează pe actriţa Liliana Tomescu la împlinirea a 90 de ani printr-un eveniment special, la care participă: Sanda Manu, Anda Caropol, Ada D’Albon, Doina Papp, Rodica Mandache, Constantin Paraschivescu. Moderator: Marina Spalas. Cu acest prilej, Romfilatelia lansează un întreg poştal (plic de corespondenţă cu timbru tipărit), în semn de omagiu adus întregii cariere artistice a acestei actriţe, stabilită de ani buni în Suedia.

* Tot de la ora 18:00, la Librăria Luceafărul (Bd. Unirii, nr. 10) are loc lansarea cărţii „Schimbarea eşti tu”, în prezenţa lui Avram Iancu, românul care a traversat înot Canalul Mânecii, Dunărea şi Marea Neagră.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.