Guvernul vrea să modifice Codul Rutier

Foto: Adriana Baciu

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței de mâine o serie de modificări ale Codului Rutier.

Printre acestea, un proiect de ordonanță ce interzice folosirea în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv de înregistrare ori redare text, foto sau video în timpul conducerii unui autovehicul, tractor sau tramvai.

Sancțiunea în acest caz este de 4 puncte de penalizare.

Amenzi vor primi și cei prinși cu telefoane în timp ce conduc un vehicul pentru care nu au nevoie de permis de conducere.

De asemenea, vor deveni obligatorii testele de verificare a cunoașterii regulilor de circulație pentru cei care au avut permisul suspendat.

Măsura va fi aplicată șoferilor cu permis suspendat pentru consum de alcool, neacordarea de prioritate sau trecerea la culoarea roșie a semaforului.

Noile prevederi urmează să se aplice în termen de 60 de zile de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial, perioadă în care Poliţia Rutieră trebuie să desfăşoare o campanie de informare în acest sens.

 

1 COMENTARIU

  1. Când se va lucra la legislația rutieră să existe și pentru bicicletă școală de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere alături de celelalte vehicule categoria A să nu mai poată orice analfabet conduce bicicleta pe drumurile publice cum îl taie capul sau cum îi convine(pe trotuare,pe treceri pentru pietoni,pe aleile parcurilor,pe contrasens,pe culoarea roșie a semaforului rutier)??????????

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.