Grecia: Pompierii se luptă cu zeci de focare de incendii de vegetație

Foto: Arhiva

În Grecia, pompierii se luptă cu zeci de focare de incendii de vegetaţie. Focul a izbucnit din cauza valului persistent de căldură şi a vântului puternic.

În unele cazuri au fost evacuate sate şi zone de campare pentru turişti. Din fericire nu s-au înregistrat victime. Pompierii au reuşit să ţină focarele sub control, cu ajutorul avioanelor şi elicopterelor.

Apărarea civilă şi pompierii au anunţat cod roşu de alertă pentru incendii în cea mai mare parte din sudul Greciei. Meteorologii eleni au anunţat un nou val de căldură, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius pentru zilele următoare. În plus, vântul bate cu intensificări de până la 75 km/h dinspre Marea Egee.

În multe dintre cazuri, incendiile sunt provocate de neglijenţă, fie că este vorba de o ţigară aruncată la întâmplare, sau de un grătar lăsat nesupravegheat.

Ministerul Afacerilor Externe a emis mai multe avertizãri de cãlãtorie pentru țãri, în care urmeazã mai multe zile de caniculã. Este vorba de Grecia, de Serbia, Croația și Muntenegru, iar românii care cãlãtoresc în aceste state trebuie sã se intereseze dacã sunt incendii de vegetație, pe fondul temperaturilor foarte ridicate, sau dacã este afectatã circulația. Persoanele care întâmpinã probleme pot solicita asistențã consularã la numerele de telefon ale Ambasadelor României la Atena, Podgorița și Belgrad sau pot consulta pagina de internet a Ministerului român de Externe.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.