Cod galben de canicula in Bucuresti!

Administratia Nationalã de Meteorologie a emis o atentionare Cod galben de caniculã si disconfort termic accentuat valabilã în aproape toatã tara, începând de duminicã pânã marti.

Potrivit meteorologilor, valul de cãldurã va persista si se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) si marti (13 august) în toate zonele de câmpie si de podis, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãsi pragul critic de 80 de unitãti.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 si 36 de grade, mai ridicate pânã spre 37-38 de grade, duminicã (11 august) în sud-vestul tãrii, iar luni (12 august) si marti (13 august) în vest, nord-vest si local în sud.

Pe arii restrânse, noptile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

ANM precizeazã cã si sâmbãtã (10 august) în sud si vest disconfortul termic va fi ridicat si pe spatii restrânse va fi caniculã.

În Capitalã valul de cãldurã va persista si se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) si marti (13 august), când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãsi pragul critic de 80 de unitãti.

Sâmbãtã (10 august) si duminicã (11 august), temperatura maximã va fi de 34-35 de grade, iar luni (12 august) si marti (13 august), va fi de 35-36 de grade.

Temperatura minimã va fi cuprinsã între 18 si 22 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vântul va sufla slab si moderat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.