Primăria Sectorului 4 va construi primul spital universitar de stomatologie din București

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, astăzi, că va începe construcția primului spital universitar de stomatologie din România.

Clădirea spitalului va avea două etaje și o suprafață de 5000 de metri pătrați. Vor exista 65 de cabinete stomatologice, dotate atât pentru adulți, cât și pentru copii, săli de operație, paturi pentru internări, dar și săli de așteptare pentru părinții copiilor.

Costul total al investiției se va ridica la 10 milioane de euro, din care 19 milioane de lei plus TVA va costa clădirea, iar alte 16 milioane de lei plus TVA va costa dotarea.

”Clădirea se va finaliza la sfârșitul lui 2020”, a declarat Băluță.

Tot Primăria Sectorului 4 va asigura dotările spitalului, pentru care s-au făcut o licitație separată.

În cadrul aceleiași investiții, va fi construit și un amfiteatru pentru studenții rezidenții și doctoranzii Facultății de Stomatologie ai UMF „Carol Davila”. Acesta va avea o suprafață de 2000 de metri pătrați și va mai costa 2 milioane de euro în plus.

”Atât spitalul cât și partea didactică vor fi operate de către UMF „Carol Davila””, a declarat primarul de la Mall „Grand Arena”.

Ecaterina Ionescu, prorector al UMF „Carol Davila”, a mulțumit Primăriei Sectorului 4, atât în numele conducerii acestei instituții de învățământ superior, cât și în numele celor peste 2000 de studenți, rezidenți și doctoranzi pe care îi are Facultatea de Stomatologie.

”Proiectul vine să răspundă unei necesități obiective, date, pe de o parte, de faptul că starea de sănătate orală a populației României este extrem de precară, iar, pe de altă parte, de faptul că disciplinele clinice ale Facultății de Stomatologie sunt dispersate, actualmente, prin tot orașul și era nevoie de aducerea lor în aceeași clădire. Din păcate, este primul spital universitar de profil și prima instituție medicală care se realizează din fonduri publice, care va reuși să integreze activitatea medicală cu cea academică, livrând servicii stomatologice către populație și formând noi specialiști, a spus protectorul UMF „Carol Davila”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.