Menta, aliatul nostru împotriva căldurii!

Sursa Foto: Andra Radu

Menta este o plantă pe care o putem găsi în grădina fiecăruia. În scopuri medicinale, de la mentă se folosesc frunzele și partea aeriană în totalitate.

O frunză de mentă mestecată și un pahar cu apă rece ne creează imediat o senzație de răcoare. Aceasta este o iluzie termică prin care receptorii senzoriali sunt induși în eroare de diferiți stimuli.

Așa cum anumite chei pot deschide broaștele ușilor, tot astfel doar anumiți stimuli pot deschide canalul ionic și pot avea acces la celule. Acest lucru schimbă sarcina electrică din interiorul neuronului și informația transmisă de la neuron către sistemul nervos central, ceea ce duce în final la percepția frigului.

În zilele caniculare, ceaiul de menta, cald, în care ai strecurat și câteva picături de lămâie, răcorește, hidratează și-i oferă organismului energie. De asemenea, puteți adăuga în limonadă frunze de mentă, tăiate mărunt, astfel senzația de răcorire va fi mult mai accentuată.

Consumul unui lichid rece sau chiar inspirația aerului rece va determina neuronii să se activeze și să ofere o senzație de răcorire.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.