Circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Giurgiului – suspendată pentru lucrări de modernizare

Sursa foto: Adriana Baciu

Circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Giurgiului va fi suspendată în perioadele 9 – 11 şi 16 – 18 august, pentru montarea gazonului între şinele de tramvai, anunţă Primăria sectorului 4.

Sursa foto: Adriana Baciu

Călătorii vor putea folosi un număr suplimentar de autobuze, puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti, care vor circula pe acelaşi tronson cuprins între Strada Luică şi Piaţa Eroii Revoluţiei (Şura Mare).S

Şoseaua Giurgiului urmează să fie modernizată, fiind prima arteră de circulaţie din sectorul 4 care va avea un covor de iarbă pe ecartamentul liniilor de tramvai, menţionează autoritatea locală.

Vor fi înlăturate dalele vechi dintre şine, iar, ulterior, suprafaţa respectivă va fi nivelată şi pregătită pentru montarea rulourilor de gazon, dar şi a unui sistem automat de irigaţii, care să împiedice uscarea ierbii.

Sursa foto: Adriana Baciu

„Lucrările de înierbare fac parte dintr-un proiect extrem de amplu de ‘Reconfigurare, reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi de amenajare a spaţiilor urbane verzi de pe Şoseaua Giurgiului, menit să asigure condiţii pentru un trafic decent, civilizat şi în deplină siguranţă pe una dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti. Lucrările de modernizare vizează atât partea carosabilă, cât şi cea pietonală, aflate, de altfel, într-o avansată stare de degradare, pe o lungime de 8 kilometri, pe ambele sensuri de circulaţie. În cadrul acestora, anumite tronsoane de pe Şoseaua Giurgiului vor fi lărgite, iar trotuarele vor fi astfel reconfigurate pentru a avea o lăţime mai mare. Mai mult, vor fi amenajate noi locuri de parcare în spic, ajungându-se la un total de aproximativ 2.000 de parcaje publice”,  anunţă Primăria sectorului 4.

Sursa foto: Adriana Baciu

Totodată, pe Şoseaua Giurgiului vor fi create piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de circulaţie, iar „spaţiile verzi vor fi extinse la maximum şi vor fi transformate în grădini publice, cu mobilier urban nou şi zone de relaxare”.

Pe Şoseaua Giurgiului continuă campania de plantare a arborilor, tei şi prunus, începută în această primăvară, pentru reducerea poluării generate de traficul rutier.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.