Poliția Locală Sector 1 amendează proprietarii de terenuri neîntreținute!

Sursa foto: Radio Romania Constanta

Peste 100 de sancțiuni au fost date proprietarilor de terenuri care NU au întreținut spațiile respective și nu le-au curățat de ambrozie.

Poliția Locală sector 1 anunță că valoarea acestora ajunge la 248 de mii de lei.

Hotărârea Consiliului General al Municipiului București, nr. 120 din 2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, stabilește că „proprietarii au obligaţia să asigure o permanentă stare de salubrizare şi igienizare pe terenurile pe care le deţin cu orice titlu, precum şi îngrădirea acestora”.

În acest an au fost emise 176 de somații proprietarilor care au terenurile insalubre, inclusiv cu vegetație crescuta necontrolat, pe aceste terenuri fiind prezentă și ambrozie, o planta care produce alergii puternice.

Un protest inedit a avut loc astăzi, la Primăria Sectorului.

Doi consilieri locali PNL au venit la sediul Primăriei cu două buchete de ambrozie.

Cei doi au vrut să tragă un semnal de alarmă privind lipsa de preocupare a primarului de a combate planta.

Edilul Daniel Tudorache spune că primăria a luat toate măsurile legale de a combate ambrozia. Legea, însă, limitează primăriile doar la avertismente și amenzi.

Daniel Tudorache mai spune că ar fi folositoare o reglementare care să le permită primarilor să intervină pe terenurile private, urmând să recupereze banii publici cheltuiți de la proprietari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.