Marian Petrache: 1400 de miliarde stau fix în pixul ministrului Finanțelor!

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, se declară nemulțumit de proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul de Finanțe.

”La începutul anului, unităților administrativ-teritoriale (UAT) li s-au promis că, pe parcursul anului, vor primi diferența dintre alocarea bugetară pe anul 2018 și cea de anul acesta. Dar acest lucru nu se va întâmpla și nu va fi respectată acea formulă de repartizare a banilor, de la bugetul statului către UAT-uri, ce are la bază veniturile fiscale generate de fiecare județ sau oraș, formulă prevăzută chiar în Legea finanțelor publice”, a declarat Petrache pentru București FM.

Șeful de la Ilfov spune că este inadmisibil faptul că, din cele aproximativ 2700 de miliarde care urmează a fi distribuite de la bugetul statului către UAT-uri prin această rectificare, 1400 de miliarde stau fix în pixul ministrului Finanțelor.

”Primăriile ar urma să facă solicitări în funcție de nevoile lor, iar banii vor fi repartizați, direct, de către ministrul Finanțelor, după niște criterii numai de acesta știute”, explică Marian Petrache.

Președintele Consiliului Județean Ilfov mai spune că, în urma discuțiilor cu primarii ilfoveni, reiese faptul că, din cauza acestei rectificări bugetare, vor exista proiecte de investiții care nu vor fi terminate în timp util. Asta în timp ce presiunea pe Ilfov este foarte mare deoarece se construiește în ritm accelerat, iar noile ansambluri rezidențiale trebuie racordate la utilități.

Astfel, ”lucrările de reabilitare a unor drumuri județene, care sunt finanțate de către autoritățile locale din Ilfov ar putea să nu se mai finalizeze la termen”, a spus Marian Petrache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.