Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 8 august

CINEMA

* Fundaţia „Hope and Homes for Children” prezintă de la ora 19:00, la Rezidenţa Scena9 (Str. Ion Luca Caragiale, nr. 32), proiecţia specială a filmului „Celed” în prezenţa regizorului Anghel Damian. Având în distribuţie pe Costel Caşcaval, Răzvan Timuş şi Adrian Titieni, acest scurtmetraj prezintă o poveste de viaţă impresionantă, o realitate a societăţii româneşti cu care „Hope and Homes for Children” s-a întâlnit adesea în cei 21 de ani de activitate. Gazda evenimentului este actorul Marius Manole, ambasador al fundaţiei.

* De la ora 20:00, la Point (Str. Eremia Grigorescu, nr. 10) începe o proiecţie cu dramedia „Mariţa”, de Cristi Iftime, avându-i în distribuţie pe Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Ana Ciontea, Lorena-Andrada Zăbrăuţanu.

* La Grădina cu Filme a Creart, în cadrul programului Seara Filmului Românesc, de la ora 21:00 se reia drama „Dragoste 1. Câine” realizată de Florin Şerban, cu Valeriu Andriuţă şi Cosmina Stratan. În această primă parte din Trilogia Dragostei pe care cineastul şi-a propus-o, un pădurar singuratic găseşte în pădure o femeie bătută. O salvează şi încearcă să afle cine e vinovatul. Apoi, cu frică şi furie, începe să o iubească aşa cum gândeşte el că ar trebui iubită o femeie.

* De la ora 21:30, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 2) este prezentată, în parteneriat cu platforma on line TIFF Unlimited, comedia dramatică „Doubles vies / Vieţi duble”, de Olivier Assayas, cu: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne, ce are ca personaj principal pe Alain, un editor parizian de succes care se chinuie să se adapteze la revoluţia digitală şi are îndoieli maxime în legătură cu noul manuscris al lui Léonard, unul din vechii săi colaboratori, ce îi pare o minoră operă de autoficţiune despre o poveste de dragoste cu o celebritate de mâna a doua; Selena, soţia lui Alain şi faimoasă actriţă de teatru, este de o cu totul altă părere.

MUZICĂ

* În cadrul serie de concerte Backyard Acoustic Season 2019, la terasa Expirat Halele Carol, deseară cântă Robin And The Backstabbers. Open doors de la ora 18:00.

* Al zecelea concert al Festivalului Internaţional „Vara Magică”, este susţinut de la ora 19:30, la Ateneul Român, de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, sub genericul „Călătorii romantice şi moderne”. Programul serii cuprinde: Preludiu şi Moartea Isoldei de Richard Wagner, Suita „Cavalerul Rozelor” de Richard Strauss şi Simfonia nr. 5, în re, de Dmitri Şostakovici.

* Green Hours prezintă, de la ora 19:30, The Irish Balladeers (Peter Moynahan – voce, chitară; Valentina Coţofană – vioară şi Ştefan Orheanu – fluiere, bodhran) care interpretează atât piese tradiţionale irlandeze, cât şi melodii ale trupelor „Flogging Molly”, „Dropkick Murphys”, „Garth Brooks” ş. a.

* Tot de la ora 19:30, la terasa Mega Mall cântă GuessWho, în cadrul programului Refresh you summer.

* Interpretul şi actorul Ovidiu Niculescu dă un recital, de la ora 21:45, la terasa Berăriei H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.