8 august – Ziua Internațională a Pisicii!

Sursa foto: Adriana Baciu

Ziua Internațională a Pisicii a fost inițiată în 2002 de Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) și alte grupuri pentru drepturile animalelor.

Iubită sau detestată, pisica își împarte cele noua vieți cu noi de peste 9000 de ani.

Sursa foto: Adriana Baciu

În Egiptul Antic, pisica a fost divinizată. Exportul de pisici era strict interzis, iar uciderea unei feline se pedepsea cu moartea. Pisicile erau mumificate după moarte și îngropate în gropi sacre, deseori cu provizii de șoareci mumificați. La moartea pisicii se ținea doliu, toată familia își rădea sprâncenele și plângea. În mitologia egipteană se considera că pisica avea o influență directă asupra căsătoriei sau sănătății.

În Evul Mediu pisicile au fost asociate vrăjitoarelor și diavolului, fiind exterminate.

Sursa foto: Adriana Baciu

Nici în prezent ele nu sunt neglijate. În Hawaii, pe insula Lanai, există un fel de paradis al pisicilor, numit Sanctuarul Pisicilor din Lanai. Este vorba de o zonă de peste 2000 de m² dedicată în totalitate pisicilor. Locul este absolut inedit și este deschis publicului timp de câteva ore în fiecare zi. Cei interesați pot inclusiv să adopte feline de acolo.

Așadar, este o ocazie excelentă să vă răsfățați animalul de companie și eventual să-i cumpărați un fel special de mâncare. Nu vă lăsați inspirați prea tare de poza de mai sus, însă. Pisicile adoră carnea, nu tortul.

La mulți ani, pisici simpatice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.