14 măsuri de reformare a serviciului 112

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a prezentat premierului Viorica Dăncilă raportul cu privire la sistemul 112, elaborat de comisia interministerială.

Raportul cuprinde 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung ce urmează a fi implementate.

”Măsurile pe termen scurt – îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru urgentarea sistemului de localizare, a fost deja realizat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi a OUG 111/2011 privind comunicaţiile electronice, precum şi nota de fundamentare a fost realizată. De mâine ele vor fi supuse dezbaterii publice şi pot suferi modificări”, a menţionat Arafat în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Alte măsuri sunt: încheierea unui protocol de colaborare cu Google, reconfigurarea infrastructurii de către operatorii de telefonie mobilă în colaborare cu STS, promovarea aplicaţiei apel 112 dezvoltată de către STS în februarie 2019, astfel încât ea să funcţioneze ca o măsură temporară până la implementarea AML, promovare care se va face de toate instituţiile pentru a fi descărcată de cât mai mulţi oameni.

Alte măsuri ce vor fi implemnetate pe termen mediu mai sunt: Dispecerate integrate în întreaga ţară – ele există la Bucureşti, Târgu Mureş şi va fi în curând la Hunedoara, centre de formare pentru dispeceri la Târgu Mureş şi Bucureşti, modernizarea sistemului 112, Implementarea unor tehnologii complementare de localizare întrucât AML are unele limitări, și instituirea unui mecanism de verificare periodică a acurateţei gradului de localizare.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.