Primăria Capitalei nu renunță la înființarea companiilor municipale!

Foto: Adriana Baciu

În ultima ședință, cea din 31 iulie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat, cu 29 de voturi pentru și 16 împotrivă, 20 de proiecte de hotărâri privind „confirmarea înființării” a tot atâtea companii municipale.

Voturile ”pentru” au fost cele ale consilierilor municipali aparținând majorității PSD-ALDE-PMP, în timp ce împotrivă s-au pronunțat consilierii municipali ai opoziției, PNL și USR.

Proiectele au fost promovate pe ordinea de zi a ședinței CGMB deoarece, pe 22 noiembrie anul trecut, Curtea de Apel București (CAB) anulase hotărârile Consiliului General prin care fuseseră înființate cele 20 de companii, pe motiv că fuseseră adoptate cu majoritate simplă în loc de două treimi.

După modificarea Codului Administrativ, a fost posibilă adoptarea hotărârilor de „confirmare a înființării” companiilor din Holdingul Municipal cu majoritatea simplă.

Reprezentanții USR în CGMB au anunțat, însă, că vor merge în instanță, deoarece, în motivarea sentinței CAB din 22 noiembrie 2018, se menționează și faptul că CGMB a recurs, pentru înființarea celor 20 de companii municipale la o asociere leonină, fictivă, nereală, cu Parking Ciclop, companie pe care o deține, de asemenea în integralitatea sa.

Iată, însă, că mai apare o hotărâre judecătorească care face, probabil, votul dat de către consilierii municipali pe 31 iulie ilegal, cel puțin în cazul uneia dintre companii.

CAB respinsese prin hotărâre judecătorească definitivă, încă de pe data de 26 iulie, recursul CGMB la acțiunea Sindicatului Liber Semnale Rutiere de la Administrația Străzilor, acțiune prin care sindicaliștii obținuseră anularea înființării Companiei Municipale Managementul Traficului, spune liderul sindical Dan Georgescu.

Șeful sindicaliștilor de la Administrația Străzilor a declarat pentru București Fm că este inadmisibil să confirmi prin votul consilierilor municipali o companie care a fost desființată de către o instanță judecătorească prin hotărâre definitivă.

Sindicatul Liber Semnale Rutiere va merge, în continuare, în justiție, a mai spus Dan Georgescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.