Foarte multe femei au probleme de somn din cauza bărbaților

Somnul este foarte important pentru sănătate, însă multe femei nu dorm suficient în fiecare noapte. Un sondaj realizat de compania de mobilă de dormitor Bensons for Beds arată că, adesea, motivul principal pentru această situaţie îl reprezintă bărbaţii. Există şi alţi factori, cum ar fi trezitul din cauza copiilor sau disconfortul lunar. Astfel, somnul scade cu circa trei ore pe noapte sau 1.095 de ore anual.

Potrivit studiilor internaționale realizate, foarte multe femei au probleme de somn din cauza bărbaților.

O treime dintre femeile chestionate au declarat că se trezesc în fiecare noapte. Două treimi recunosc că nu dorm suficient în mod regulat. Prin comparaţie, doar doi bărbaţi din 10 se plâng că se trezesc noaptea.

Somnul insuficient epuizează femeile, le face să se simtă nesigure şi să se descurce mai greu cu sarcinile. În lipsa somnului, femeile neglijează în mod regulat alimentaţia sănătoasă, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare şi diabet. O treime sunt deprimate din cauza epuizării, iar 73% susţin că se gândesc la ce este mai rău.

Mulţi experţi recomandă femeilor să încerce să recupereze din somnul pierdut cel puţin în week-end. Sondajul a fost realizat cu participarea a 2.000 de cupluri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.