A treia Ședință extraordinară a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112

La  sediul Ministerului Afacerilor Interne a​ avut loc astazi cea de a treia Ședință extraordinară a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112.

În ședința de astăzi, secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat a supus analizei stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite în ședința de miercuri, 31 iulie, respectiv​ prezentarea notei de fundamentare și proiectul de modificare a OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, care va viza în principal:

-modalitatea de gestionare a datelor de identificare a utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă,​

-obligațiile operatorilor de telefonie mobilă,

-accesul agențiilor specializate la date de identificare a localizării apelantului doar în situații de urgență,

-posibilitatea accesării altor date relevante, doar în operațiunile de căutare-salvare,

-prezumarea consimțământului clientului​ pentru localizare în contextul apelării numărului de urgență unic 112,

Urmeaza  ca până luni, 5 august, la proxima ședință a comitetului să se finalizeze propunerile de modificare a OUG 111/2011 privind comunicațiile electronice.

Totodată, au avut loc discuții referitoare la bugetul estimat în contextul implementării tehnologiei AML (Advanced Mobile Location), urmând ca acestea să fie reluate în cadrul ședințelor următoare.

Conform informațiilor dezbătute de către părțile implicate în acest comitet, Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta un Plan de implementare a tehnologiei AML, cu scopul precis de a crea o imagine corectă și concretă a acesteia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.