Irina Zamfirescu: În trei ani de mandat, singurul proiect major a fost înființarea companiilor municipale!

Câteva zeci de ONG-iști s-au adunat, începând cu ora 09:00, în fața sediului Primăriei Municipiului București pentru a face un bilanț al celor trei ani de mandat al primarului general și al actualului Consiliu General al Municipiului București (CGMB), după cum spun ei.

Reprezentanții ONG-urilor au întocmit și un raport al celor trei ani de guvernare, pe care l-au lansat, astăzi.

Irina Zamfirescu, de la Active Watch, spune că a venit la Primăria Capitalei pentru a-i reaminti primarului general, Gabriela Firea, că Bucureștiul trebuie guvernat.

Concluziile raportului ar arăta că PMB ar fi uitat de cetățeni. Printre concluziile raportului Active Watch este aceea că proiectele nu sunt, în continuare, dezbătute cu cetățenii, doar 2% fiind puse în dezbatere publică în mod real, anul trecut.

”Nici un proiect major nu a fost inițiat în ultimii trei ani în București. Marele proiect al PMB din cei trei ani a fost înființarea companiilor municipale și strădania de a le face să fie legale”, spune Zamfirescu.

Cât privește activitatea companiilor municipale, din informațiile de pe site-urile de internet ale acestora, reiese că dublează activitatea instituțiilor din subordinea Municipalității.

”Spre exemplu, Administrația Fondului Imobiliar (AFI) și Compania Municipală Imobiliară SA București ar trebui, teoretic, să facă același lucru. Ne este neclar cine ce face”, a declarat reprezentanta Active Watch.

Pe de altă parte, documente strategice importante sunt abandonate.

”Spre exemplu, Strategia pentru combaterea sărăciei și intruziunea socială, direcțiile de asistență socială nu aplică măsurile asumate de către Primăria Capitalei prin strategie”, spune Irina Zamfirescu.

Marian Ivan, de la OPTAR, spune că PMUD a rămas înghețat. Nici o măsură prioritară nu a fost începută.

Mai mult decât atât, au apărut evoluții contrare PMUD. Astfel, trotuarele sunt ocupate, cu acceptul primăriilor, de mașini. Foarte multe locuri de parcare au fost amenajate pe trotuare. Tot pe trotuare, au fost amplasate tot felul de obstacole, ghivece, catarge și alte lucruri care împiedică circulația pietonilor, deși legislația și PMUD interzic blocarea trotuarelor.

foto: Diana Serban&Nicoleta Aspritoiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.