Consilierii municipali au confirmat companiile municipale anulate de Curtea de Apel!

Majoritatea PSD-ALDE-PMP din Consiliul General a aprobat, astăzi, reînființarea celor 20 de companii municipale, după ce Curtea de Apel București a decis, în noiembrie anul trecut, anularea tuturor hotărârilor prin care s-au înființat acele companii.

Hotărârile de reconfirmare au fost aprobate cu majoritate absolute, adică de 29 de voturi pentru. Aprobarea a fost posibilă după ce Guvernul a modificat prin Ordonanță de Urgență Codul Administrativ, astfel încât proiectele care vizează administrarea patrimoniului pot fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilierii în funcție.

În expunerea de motive, se arată că intrarea în legalitate este posibilă: ”Având în vedere necesitatea de a conserva continua funcționare a serviciului public gestionat, precum și la obligația Municipiului București de a furniza colectivității locale teritoriale aferente servicii publice absolut necesare, esențiale pentru asigurarea unui standard minim și rezonabil de viață. Apare, astfel, necesară confirmarea intenției autorității deliberative de înființare a acestei societăți invalidată de instanța judecătorească din cauza unui viciu de aprobare.”

Roxana Wring, consilier municipal și președintele USR București, este de părere că nici după modificarea Codului Administrativ, companiile înființate nelegal nu pot fi aduse în legalitate și că va ataca în instanță hotărârile de reconfirmare adoptate astăzi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.