Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 31 iulie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc ultimele 2 proiecţii ale Stagiunii 2018 -2019:

– de la ora 16:30, la cererea spectatorilor, drama-thriller „Femeia nisipurilor”, adaptare după romanul lui Kôbô Abe regizată în 1964 de Hiroshi Teshigahara, cu: Eiji Okada, Kyôko Kishida, Hiroko Itô;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori, drama „Il gattopardo / Ghepardul”, adaptare a romanului omonim al lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa realizată în 1963 de Luchino Visconti, cu: Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Alain Delon, Romolo Vali, Paolo Stoppa, Sergio Reggiani, Giuliano Gemma;

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectat în avanpremiera thriller-ul fantastic „Gräns / La graniţă” în regia lui Ali Abbasi, distins la Cannes cu premiul secţiunii Un Certain Regard. Eva Melander interpretează pe Tina, un ofiţer de vamă de o eficacitate incredibilă, care va descoperi originea abilităţilor sale după ce întâlneşte pe Vore, un tip suspect jucat de Eero Milonoff, la care nu poate identifica ce anume ascunde.

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00, drama „Moon Hotel Kabul”, realizată de Anca Damian ce ridică întrebări despre adevăr, dragoste şi preţul pe care decidem să-l plătim pentru ele. Florin Piersic jr. interpretează un jurnalist de investigaţie cinic, care combină abil adevărul şi ficţiunea în reportajele sale, până într-o zi în care acest amestec intervine în propria sa viaţă. Din distribuţia filmului mai fac parte: Ofelia Popii, Adrian Titieni, Alexandru Nagy, Rodica Negrea, Richard Bovnoczki, Cristina Florea, Ilona Brezoianu, Dorina Chiriac. După proiecţie, o parte dintre realizatori poartă o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

MUZICĂ

* Institutul Cultural Turc „Yunus Emre” aniversează un deceniu de la înfiinţare printr-un concert dat de Orchestra de Muzică Populară „Kazahstan Tattimbet”, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” – sala Studio.

* Al şaptelea concert al Festivalului Internaţional „Vara Magică”, este susţinut de la ora 19:30, la Ateneul Român, de Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijată de Horia Andreescu, sub genericul „Nemuritorul Mozart” şi are în program: Simfonia nr. 31 – „Pariziana”, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestra în Sol – solist Alexander Sitkovetsky şi Simfonia nr. 40 în sol.

* „Absurdistan” se intitulează concertul dat, tot de la ora 19:30, la Green Hours, de Ada Milea & Alex Neagu.

* La terasa Berăriei H, în cadrul „Romanian Nights”, Joy Band cântă muzică românească, de la ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.