Simona Halep a fost decorată cu Ordinul Național ”Steaua României”!

Sursa foto: Sorin Savin

Simona Halep a fost decorată, astăzi, de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național ”Steaua României”, în grad de cavaler, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, după ce sportiva a câştigat turneul de la Wimbledon.

„Performanţa deosebită la care aţi ajuns, trebuie să recunoaştem, vă aparţine în totalitate, dumneavoastră şi familiei dumneavoastră. Este păcat, şi o spun cu mare regret, că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităţilor statului.

Sursa foto: Sorin Savin

Cel mai elocvent exemplu este că aţi câştigat un turneu disputat pe un teren cu iarbă, fără ca noi, în România, să avem măcar aşa ceva.

Mulţi copii talentaţi renunţă sau nu pot face performanţă pentru că fie le lipseşte sprijinul financiar, fie nu au condiţii să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulţi să renunţe. Când ei se pierd, pierdem noi toţi, pierde România. Exemplul pe care îl oferiţi trebuie să impulsioneze autorităţile să gândească o strategie pentru a putea susţine sportul românesc.

În final, vă doresc să aveţi parte de succes în tot ceea ce v-aţi propus să faceţi şi să rămâneţi la fel de ataşată şi fidelă valorilor în care credeţi şi pe care le promovaţi constant. De azi înainte, când spui Halep, spui România şi când spui România, spui Halep!

Vă felicit şi vă mulţumesc!”, a declarat Preşedintele României

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.