UPDATE: Florina Cercel a murit!

Sursa foto: facebook/ Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

Update: Joi, 1 august, începând cu ora 10:00, cei care au îndrăgit-o își vor putea lua un ultim rămas bun, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național din București. Înmormântarea va avea loc la ora 13:00, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiștilor.

………………………………..

Florina Cercel a murit în această dimineață. Actrița de teatru și film avea 76 de ani. Anunțul a fost de Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti: ”Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță FLORINA CERCEL. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, „Țuca” ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară. Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!”

Actrița s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamț. În cariera sa, marea actriță a jucat peste 100 de roluri în filme și piese de teatru.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea și Victor Moldovan.

A jucat ca actriță pe scenele următoarelor instituții: Teatrul Dramatic de Stat din Galați (1964-1965), Teatrul Național din Timișoara (1965-1973) și Teatrul Național din București (din 1972). A fost căsătorită timp de 7 ani cu medicul Ioan Perian Liviu.

Florina Cercel A fost distinsă cu Premiul UNITER pentru cea mai bună interpretare feminină pentru rolul Vassa Jeleznova din piesa ”Vassa Jeleznova” de M. Gorki, regia Ion Cojar (1990); Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (15 decembrie 2002); premiul Ministerului Culturii şi Cultelor pentru cea mai bună actriţă a anului 2002, pentru rolul Anna Andreevna în ”Revizorul” de Gogol, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale”, conform tnb.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.