”Defending Media Freedom” – Atelier pentru Jurnaliști

Freedom House organizează cel de-al doilea atelier ce urmărește să sprijine jurnaliștii aflați în dificultate, folosind o abordare multidisciplinară, pentru crearea de noi competențe și facilitarea accesului la formarea profesională.

Jurnaliștii, care au fost hărțuiți sau care au nevoie de sprijin, vor avea parte de bune practici și abilități pentru a lucra sub presiune, pentru a proteja libertatea presei și libertatea de exprimare. Pentru a realiza acest lucru, vor exista ateliere în care jurnaliști cu experiență, avocați și procurori vor împărtăși bune practici și vor elabora proceduri de gestionare a crizelor.

În cadrul sesiunilor din atelier se vor aborda printre altele și următoarele subiecte:

  • Ce faci când ești amenințat / agresat datorită materialului jurnalistic pe care l-ai produs?
  • Cum te aperi când ești dat în judecată?
  • Cum îți protejezi cariera?
  • Studii de caz relevante prezentate de jurnaliști.

Jurnaliștii interesați de subiectele menționate sunt invitați să aplice pentru a participa la acest atelier. În caz că numărul jurnaliștilor este mai mare decât locurile disponibile, selecția va avea loc astfel:

  • au prioritate jurnaliștii care fac muncă de investigație
  • doar un jurnalist per redacție/publicație
  • dacă au demonstrat etică și integritate în experiența lor profesională.

Atelierul va avea loc la American Corner din cadrul Bibliotecii Naționale din București, în 15 și 16 octombrie, între orele 9:30 și 17:00.

Jurnaliștii pot aplica până în data de 31 iulie (ora 24:00) trimițând un CV / o biografie la adresa de mail madalina@freedomhouse.ro.

Proiect susținut de Ambasada SUA în România

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.