Marian Petrache: Insuficienta informare a cetățenilor și posibila neglijență a operatorului pot fi cauzele incidentului cu soluția de țânțari!

Arhiva

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache a declarat astăzi că insuficienta informare a cetățenilor și posibila neglijență a operatorului pot fi cauzele incidentului din noaptea de joi spre vineri privind intoxicațiile provocate de soluția împotriva țânțarilor.

Consiliul Județean informează primăriile din localitățile respective cu cel puțin șapte zile înaintea acțiunii de dezinsecție, iar acestea trebuie să informeze cetățenii.

Neglijența angajaților operatorului ar fi putut consta în faptul că deși ar fi observat persoane în raza sa de acțiune, nu ar fi oprit instalația de pulverizare a soluției anti-țânțari, crede Petrache.

Substanța folosită este aprobată de către Ministerul Sănătății, dar este iritantă pentru om, dacă se află în raza de acțiune a utilajului de pulverizare.

Au fost luate probe de substanță din rezervoarele utilajelor care au acționat în seara de joi spre vineri în cele trei localități și se fac analize pentru a stabili dacă a fost dozată corect. Este greu de crezut, însă, că doar în trei dintre cele nouă localități în care s-au efectuat tratamente în acea seară s-ar fi greșit concentrația.

După comunicarea rezultatelor analizelor, dezinsecția va continua, deoarece combaterea țânțarilor este o problemă de sănătate publică. Între timp, vor avea loc întâlniri cu primarii din Ilfov, pentru a îmbunătăți informarea cetățenilor, a declarat Marian Petrache.

Mai mult, șeful de la Ilfov spune că dorește ca Guvernul să determine toate consiliile județene să efectueze tratamentele împotriva țânțarilor, fiindcă degeaba se face dezinsecție în Ilfov, dacă nu se face și în zonele limitrofe.

Marian Petrache a mai declarat că nu au existat persoane care să se fi prezentat la camerele de gardă ale spitalelor sau să fi solicitat intervenția Ambulanței cu intoxicații provocate de soluția anti-țânțari.

Declarațiile președintelui Consiliului Județean Ilfov vin în urma incidentului din noaptea de joi spre vineri, săptămâna trecută, când mai multe persoane din localitățile Popești Leordeni, Berceni și Bragadiru au pretins că ar fi suferit iritații ale căilor respiratorii cauzate de soluția anti-țânțari folosită de operatorul aflat sub contract cu Consiliul Județean.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.