Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu crimele de la Caracal

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la tragedia de la Caracal şi va face un Raport Special. Acesta va analiza problemele de sistem, pentru ca astfel de tragedii să fie evitate.

Avocatul Poporului va solicita lămuriri de la STS, ANCOM, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerul Afacerilor Interne în legătură cu funcţionarea, procedurile şi timpul de reacţie în cadrul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

„În acelaşi timp, Ministerul Transporturilor, Consiliile Judeţene, Prefecturile, dar şi Ministerul Educaţiei vor fi solicitate să dea detalii cu privire la modul în care este asigurat transportul public inter şi intrajudeţean (pentru toţi cetăţenii României), dar şi transportul elevilor către şi dinspre şcoli”, se arată în comunicat.

Avocatul Poporului se va adresa atât Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Ministerului Public în vederea clarificării, între altele, a modului în care a fost gestionat dosarul primei crime comise în Caracal în luna aprilie 2019.

De asemenea, MAI va fi solicitat să dea detalii referitoare la modul în care este asigurat efectivul de agenţi de ordine publică din teren în unităţile administrativ-teritoriale, respectiv judeţe, oraşe şi comune.

În acelaşi timp, Avocatul Poporului va trimite o adresă către Inspectoratul General al Poliţiei Române în care va solicita o evidenţă, precum şi detalii privind gestionarea dosarelor referitoare la dispariţiile de copii. Colaborarea între unităţile şcolare şi organele de poliţie, în vederea asigurării protecţiei elevilor, dar şi a semnalării eventualelor dispariţii se va afla şi ea în atenţia Avocatului Poporului.

Documentul va fi trimis Parlamentului, Guvernului României și va fi prezentat opiniei publice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.