Update! Sute de bucureșteni sunt în Piața Revoluției. Gheorghe Dincă este acuzat oficial de omor calificat!

Sursa foto: Adriana Baciu

Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra vineri, în jurul orei 12.00, după ce a surprins-o cu telefonul, apoi a incinerat-o, a anunţat DIICOT.

„S-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din municipiul Caracal, ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase„ a declarat duminică seara Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT Craiova.

Giorgiana Hosu a spus, de asemenea, că există indicii că bărbatul a acţionat în mod similar şi în cazul adolescentei dispărute în aprilie.

Câteva sute de persoane protestează, în această seară, în fața sediului Ministerului de Interne.

Printre protestatari, sunt numeroase femei îmbrăcate în haine negre.

Printre lozincile scandate de acestea au fost ”Ne-am săturat cât ne-aţi ignorat„ sau ”Vrem siguranţă pe stradă şi acasă!„

Femeile cer dreptate în cazul fetelor ucise în Caracal şi pentru toate femeile care trec prin violenţă.

Oamenii s-au adunat şi în alte oraşe din ţară, cu lumânări si flori.

Astăzi, peste Prut, în Republica Moldova, zeci de persoane şi numeroşi activişti civici au participat la o acţiune în faţa Ambasadei României din Chişinău, în semn de solidaritate cu victimele de la Caracal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.