Protest în Piața Victoriei: „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”

Foto: Cristian Nistor/ Agerpres

Update: 22:30: Cei mai mulţi dintre protestatari au părăsit Piaţa Revoluţiei, manifestaţia încheiindu-se fără incidente.

Aceştia au aprins candele pe treptele sediului ministerului şi au păstrat un moment de reculegere în memoria adolescentelor dispărute la Caracal.

De asemenea, protestatarii au scandat ‘Demisia, demisia’, ‘Jos Guvernul’, ‘Alexandra’, ’10 august’, ‘Criminalilor’, ‘Cuib de hoţi de şi de mafioţi’, ‘Ucigaşii de copii’.

Un moment mai tensionat a fost când un grup de protestatari au înconjurat echipa postului de televiziune Antena 3, unii manifestanţi adresându-le injurii jurnaliştilor. Echipa postului de televiziune a fost evacuată de jandarmi, fără ca aceştia să fie agresaţi fizic.

Update 21:10: Peste 2.000 de oameni sunt în fața Ministerului de Interne. Oamenii aprind candele pentru tânăra ucisă la Caracal.

Oamenii au adus la miting pancarte pe care scrie și „Jos penalii”, amintind de protestele față de modificarea legislației anticorupție.

Update 20:20: Participanţii la protestul din Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Ministerul de Interne.

Coloana de manifestanţi, care scandează ‘Demisia, demisia’, se deplasează pe Calea Victoriei, circulaţia autovehiculelor fiind restricţionată pe această arteră din centrul Capitalei.

Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare de grupurile civice Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

Update 19:50: Peste 500 de oameni protestau, la ora 19.00, în Piaţa Victoriei, în urma tragediei de la Caracal. Oamenii au adus flori şi lumânări. Este un protest tăcut.

Mai multe organizații civice au anunțat manifestãri de comemorare a Alexandrei Mãceșanu și de protest fațã de nepãsarea și incompetența autoritãților.

La București, oamenii au început sã se adune în Piața Victoriei, de unde intenționeazã sã porneascã în marș spre Ministerul de Interne.

Câteva zeci de oameni s-au adunat deja și la Oradea, iar manifestãri similare sunt anunțate acum în Arad, Alexandria, Constanța, Galați și Iași, iar mâine vor fi la Ploiești și Timișoara.

Știre în curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.