”Pinacoteca Municipiului București” ar putea fi organizată în Centrul Vechi!

Sursa foto: www.muzeulbucurestiului.ro

Pinacoteca Municipiului București ar putea fi organizată în Centrul Vechi. Primăria Generală vrea să ia în administrare imobilul de pe strada Lipscani, nr 18-20, pentru realizarea unei Pinacoteci.

”Se aprobă darea în administrare către Muzeul Municipiului București, instituție publică de cultură de interes local a Municipiului București, a imobilului aflat în domeniul public al Municipiului București, situat în București, str Lipscani nr. 18-20. (…) Dreptul de administrare se acordă în vederea realizării Pinacotecii Municipiului București”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul va fi discutat în ședința consiliului general din 31 iulie.

Pinacoteca Municipiului București a fost construită încă din anul 1933 prin donații, achiziții, transferuri.

”Pinacoteca Municipiului București a fost construită încă din anul 1933 prin donații, achiziții, transferuri. Patrimoniul de artă al Pinacotecii este constituit din 2.543 de lucrări de pictură românească și europeană, 402 lucrări de sculptură, 87 de lucrări de artă decorativă și 2.425 de lucrări de grafică și se află depozitat și în administrarea Muzeului Municipiului București”, precizează sursa citată.

Sursa foto: www.muzeulbucurestiului.ro

Centrul de cercetare și de prezentare a activității muzeale pentru publicul larg va cuprinde:

  • Biblioteca Pinacotecii;
  • Arhiva Pinacotecii;
  • două depozite vizibile pentru public printr-un perete de sticlă securizat, unul de pictură și artă grafică, iar al doilea de sculptură;
  • sală pentru programe pentru public;
  • birou de promovare și relații cu presa;
  • o sală pentru conferințe;
  • librărie și magazin.

Zona administrativă, cu intrare separată, va fi destinată angajaţilor.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a respins de mai multe ori proiectul privind darea în administrarea Institutului ”Elie Wiesel” a imobilului de pe strada Lipscani nr. 18-20, în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.