Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 25 iulie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:30, în medalionul Kevin Spacey, 60 de ani (26 iulie), „K-PAX”, dramă SF, adaptare după romanul lui Gene Brewer, regizată în 2001 de Iain Softley, în care mai joacă Jeff Bridges şi Mary McCormack;

– de la ora 19:30, în ciclul Seara de Oscar, „Antoine et Antoinette / Cuibul îndrăgostiţilor”, comedie dramatică realizată în 1947 de Jacques Becker şi distinsă la Cannes cu Premiul pentru cel ai bun film psihologic şi de dragoste, avându-i în distribuţie pe Roger Pigaut, Claire Mafféi, Noël Roquevert.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează comedia dramatică „Perfetti sconosciuti / Complet străini”, realizată de Paolo Genovese cu cei mai buni actori italieni ai genului.

* La Grădina cu Filme a Creart în cadrul programului Seara Filmului Românesc se reia, de la ora 21:00, drama „Să nu ucizi”, debutul în lungmetraj al regizorilor Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru ce spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambiţios interpretat de Alexandru Suciu, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-şi familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

MUZICĂ

* Terasa Expirat Halele Carol îşi deschide porţile la ora 18:00 pentru concertul dat de Grimus.

* Concertul „Sonete… Canţonete… Şansonete”, organizat de Asociaţia Opera Rara Universalia, este susţinut de la ora 18:30, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de Simona Nicoleta Jidveanu – soprană şi Lidia Butnariu – pianistă, care interpretează lucrări de: Pauline Viardot, Franz Liszt şi Paolo Francesco Tosti.

* Al şaselea concert al Festivalului Internaţional „Vara Magică”, este susţinut de la ora 19:30, la Ateneul Român, de Orchestra Musica Ricercata dirijată de Gabriel Bebeşelea sub genericul „BaRockIN’ Transylvania”. În program: o selecţie de muzică din baroc şi început de clasicism, din creaţia lui Georg Philipp Telemann, Johann Sartorius Fiul, Michael Haydn, Carl Philipp Emanuel Bach, Anton Hubatschek, W.A.Mozart, o parte dintre lucrări fiind manuscrise transcrise de Gabriel Bebeşelea. Solistă: soprana Rodica Vică.

* Tot de la ora 19:30, Green Hours prezintă Trei de jazz (Ana Dubyk – voce, Teodora Spînu – voce şi Lucas Contreras – chitară), care vor încânta publicul cu o parte din compoziţiile Anei Dubyk şi câteva aranjamente ale unor standarde preferate ale muzicienilor.

* Robert Botezan & Band cântă, de la ora 21:45, la terasa Berăriei H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.