Certificat de atestare fiscală on-line!

Primăria Sectorului 1 reduce birocrația în ceea ce privește eliberarea certificatelor de atestare fiscală. Începând din această lună, Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 1 pune la dispoziția contribuabililor persoane fizice și juridice, deținători de semnături electronice, posibilitatea obținerii certificatului de atestare fiscală on-line, fără a mai fi nevoie de un drum până la ghișeu.

Documentul poate fi obținut prin platforma PUNCTUL DE CONTACT UNIC ELECTRONIC (PCUe), dezvoltată de Agenția pentru Agenda Digitală a României – Platforma pentru Integrarea Serviciilor de E-Guvernare în Sistemul Electronic National.

Pentru a putea utiliza PCUe, contribuabilii trebuie să se autentifice prin una din următoarele variante:

  • ghiseul.ro – folosind userul și parola pentru aplicația www.ghiseul.ro (dacă sunt deja utilizatori ai acestui portal). Pentru autentificare, persoanele care au cont pe www.ghiseul.ro se pot loga pe http://edirect.e-guvernare.ro cu acesta, fără a mai fi nevoie să-și creeze un cont nou.
    eDirect – este necesară crearea unui cont nou – https://edirect.e-guvernare.ro.

Pot obține documente electronice prin PCUe persoanele care dețin certificat digital calificat/semnătură electronică și sunt îndreptățite să solicite aceste documente.

Sursa: Primaria Sectorului 1

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.