Preotul Vasile Răducă a demisionat de la conducerea Facultății de Teologie!

Sursa foto: Facbook/Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”

Preotul Vasile Răducă şi-a depus demisia, astăzi, din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’, anunţă Universitatea din Bucureşti, potrivit Agerpres.

De altfel, rectorul UB îi solicitase anterior decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan.

Și ministrul Educatiei a reacționat la afirmațiile preotului. Ecaterina Andronescu s-a declarat ‘oripilată’ de afirmaţiile lui Vasile Răducă şi a afirmat că acesta ‘nu are ce căuta ca profesor într-o universitate’.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că opiniile profesorului Vasile Răducă referitoare la viol nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

Vă reamintim că în cursul zilei de marţi, CNA a decis să sancţioneze cu somaţie publică postul Radio Trinitas unde Vasile Răducă a făcut declaraţiile, iar miercuri preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, a anunţat că în prima şedinţă a Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării se vor discuta afirmaţiile lui Răducă.

Conform presei, preotul Vasile Răducă ar fi declarat la Radio Trinitas că ”sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate”. ”Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”, ar fi spus Răducă. De asemenea, el ar fi făcut referire şi la faptul că, ”în Islam, femeia este considerată o lighioană”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.