Cinema, muzică şi expoziţii, evenimente din Bucureşti de astăzi, 23 iulie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 18:00, în medalionul Peter Yates, 90 de ani de la naştere (24 iulie), „Bullitt / Locotenentul Bullit”, thriller poliţist regizat în 1968, cu: Steve McQueen, Jacqueline Bisset, Robert Vaughn, Robert Duvall;

– de la ora 20:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, „Dr. Strangelove sau: cum am învăţat să nu mă mai tem şi să iubesc bomba”, comedie de război după romanul „Red Alert” de Peter George, realizată în 1964 de Stanley Kubrick, cu: Peter Sellers, George C. Scott, Sterling Hayden.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00 rulează drama „Extremely Loud & Incredibly Close / Extrem de tare şi incredibil de aproape”, regizată de Stephen Daldry, care, fără să insiste foarte mult pe ceea ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 2001, se concentrează pe povestea lui Oskar Schell un băieţel de 9 ani, extrem de deştept pentru vârsta lui, interpretat de Thomas Horn, care şi-a pierdut tatăl în tragicele evenimente de la World Trade Center. Până ca băiatul de 9 ani să înceapă o aventură emoţionantă, filmul insistă să contureze strânsa relaţie dintre acesta şi tatăl său, interpretat de Tom Hanks. Odată cu tragedia, familia Schell se schimbă, devine apatică până când într-o zi Oskar găseşte o cheie ciudată şi un plic cu numele Black şi încearcă să descopere unde se potriveşte cheia şi ce mesaj i-a lăsat tatăl său. În această căutare a sa băiatul descoperă un bunic pe care nu l-a cunoscut niciodată, interpretat de Max von Sydow.

MUZICĂ

* De la 19:00, la Sala Radio are loc un nou concert caritabil organizat în favoarea antropologului Vintilă Mihăilescu şi susţinut de maestrul Grigore Leşe şi Lăutarii din Gorj.

* Celebrul Trio al Jazz-ului format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu cântă, de la ora 21:15, la terasa Berăriei H.

EXPOZIŢII

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei tematice „Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie”, asociată Festivalului Internaţional George Enescu, ediţia 2019, ce poate fi vizitată până pe 30 martie 2020.

* La Centrul artelor vizuale – Galeria Căminul Artei (Str. Biserica Enei, nr. 16), la ora 19:00 este vernisată expoziţia „Gest & Worship” a artistului Zidros Christian.

* Tot de la ora 19:00, la Romexpo – Pavilion C3 are loc un eveniment de prezentare a primei expoziţii din România a NASA şi US Space & Rocket Center, intitulată „Space Adventure”, ce include turul ghidat al întregii experienţe, inclusiv posibilitatea de a testa unul dintre simulatoarele originale de zbor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.