Un nou protest la groapa de gunoi Iridex

Foto: Mircea Apostolescu

Aproximativ 100 de cetățeni din cartierele Bucureștii Noi, Chitila, Crângași și Militari Residence s-au adunat, în această după-amiază, în fața sediului gropii de gunoi Iridex.

Oamenii spun că au venit să protesteze din cauză că emisiile de hidrogen sulfurat, provenite din gazul de depozit, le intră în case și le afectează grav sănătatea și chiar viața.

Protestatarii se declară indignați de faptul că autoritățile, atât cele de protecție a mediului, cât și Primăria Capitalei, nu iau nici un fel de măsuri pentru a stopa poluarea aerului cu hidrogen sulfurat.

Edilul sectorului 1, Daniel Tudorache, a fost și el prezent la protest, pentru că mirosul îl afectează și personal și în calitate de reprezentant al comunității locale.

Daniel Tudorache le-a spus protestatarilor că Primăria Sectorului 1 continuă lupta pentru închiderea gropii de gunoi Iridex în instanță. „Atacăm în justiție toate autorizațiile care stau la baza activității gropii de gunoi. În curând, experții vor da rezultatele măsurătorii privind cantitatea de gunoi depozitată la Iridex și sperăm să se constate că a fost depășită cantitatea autorizată și prevăzută în contractul cu PMB. Și, atunci, sperăm să se închidă”, a declarat Tudorache pentru București FM.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.