Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 19 iulie

CINEMA

* Şi astăzi la Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 18:00, în medalionul James Cagney, 120 de ani de la naştere (17 iulie), „Yankee Doodle Dandy / Simfonia Americană”, dramă biografică şi muzicală, regizată în 1942 de Michael Curtiz, ce prezintă viaţa renumitului compozitor, dramaturg, actor, dansator şi cântăreţ George M. Cohan, în care mai joacă: Joan Leslie, Walter Huston.

– de la ora 20:00, în ciclul Seara de Cannes, „Zoia”, dramă de război sovietică realizată în 1944 de Lev Arnştam, cu: Galina Vodianiţkaia, Ekaterina Skvorţova.

* În fiecare seară a acestui week-end, de la ora 21:00, în Parcul Cişmigiu (peluza La Cetate), sunt proiectate episoade din serialul documentar Discovery Channel „Expediţii în necunoscut”, în cadrul proiectului Copacul cu Cărţi al Creart.

MUZICĂ

* Luciana Ştefan susţine un concert de la ora 18:30, în grădina de vară Quantic Club, în cadrul Festivalului Teatru sub Lună.

* În acest week-end, în Parcul Titan, se desfăşoară Asian Food Fest, care, pe lângă delicii gastronomice, oferă publicului şi câteva concerte. Astă-seară, după un scurt program de dans tradiţional coreean, susţinut de la ora 18:00 de Ansamblul de balet Arabesque, cântă:

– de la ora 19:00, Deniz Cem, unul dintre cei mai apreciaţi artişti turci;

– de la ora 20:00, Serkan, solist român de origine turcă.

* Robin and The Backstabbers susţine un concert la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20:30.

* Andrei Ion dă un recital, de la ora 22:00, la terasa Hard Rock Café.

* De la ora 22:30, formaţia Makidonia cântă în premieră la terasa Berăriei H.

EXPOZIŢIE

La Muzeul Naţional de Artă Contemporană, la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei familiei Iacob (Viorica şi Gheorghe), care timp de mai bine de o jumătate de secol, a produs, în ritm constant, un minunat corpus de artă vizuală, în diverse forme, formate şi medii, de unde şi titlul acestei retrospective: „De la pictură la tapiserie, de la acuarelă la mosaic, de la sculptură la desen”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.