Program de screening pentru cancerul colorectal

Arhiva

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația ”Sănătate pentru Comunitate” și Centrul Medical Neolife, va derula, începând din luna august un amplu program de screening pentru cancerul colorectal – ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata.”

În cadrul acestui proiect, 1500 de bucureșteni, persoane cu vârste peste 50 de ani, vor beneficia, gratuit, de teste medicale specifice în depistarea cancerului colorectal.

Programul va avea la bază o metoda de screening non-invazivă importantă și eficientă care, din păcate, nu a ajuns sa fie cunoscută la nivel național, Testul imunochimic FIT.

Beneficiarii vor efectua testele FIT în baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse către laboratoarele specializate din cadrul Centrului Medical Neolife.

În cazul în care va fi nevoie, persoanele respective vor fi direcționate către medicii specialiști în vederea efectuării unei endoscopii sau colonoscopii și a analizelor anatomopatologice.

Tot acest parcurs este oferit cu titlu GRATUIT, costurile necesare derulării programului fiind suportate integral de către instituțiile partenere.

Proiectul urmează să fie implementat în baza unui Regulament care urmează să fie publicat, în perioada următoare, pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

Sursa: Biroul de presă al Primăriei Capitalei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.