Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 18 iulie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 18:00, în medalionul Lino Ventura, 100 de ani de la naştere (14 iulie), „Un témoin dans la ville / Un martor în oraş” thriller realizat de Édouard Molinaro în 1959 după un roman de Pierre Boileau, în care mai joacă: Sandra Milo, Franco Fabrizi;

– de la ora 20:00, în ciclul Seara de Oscar, „Conquest / Contesa Walewska”, dramă după un roman de Waclaw Gasiorowski, regizată în 1937 de Clarence Brown, cu: Greta Garbo, Charles Boyer, Reginald Owen.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează comedia „En liberté / În libertate”, în regia lui Pierre Salvadori, cu Audrey Tautou în distribuţie, ce a avut premiera anul trecut în Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă Festivalului de Film de la Cannes. Filmul spune povestea lui Yvonne, tânăra văduvă a unui comisar de poliţie şi erou local. Când realizează că soţul ei nu este deloc un exemplu pentru fiul lor şi că pentru faptele lui un bărbat nevinovat, Antoine, a făcut 8 ani de închisoare, Yvonne vrea să facă tot ce poate pentru a-l ajuta pe acesta să se întoarcă la viaţa şi la soţia lui. Totul, mai puţin să spună adevărul, ceea ce are urmări…

* De la ora 21:00, în programul Seara Filmului Românesc, la Grădina cu Filme a Creart sunt proiectate 4 scurtmetraje româneşti ce au fost prezentate anul acesta la Short Film Corner de la Festivalul de film de la Cannes: „Totul e foarte departe” de Emanuel Pârvu, „Turnul din Pisa” de Bogdan Ilieşiu, „Insula” de Adina Dulcu şi „Cadou de Crăciun” de Bogdan Mureşanu. Se adaugă încă două scurtmetraje regizate de Adi Voicu, „Ceaţa” şi „Ultimul drum spre mare”, ce a fost selectat în competiţia oficială de scurtmetraje din secţiunea Semaine de la Critique a aceluiaşi Festival.

MUZICĂ

* De la ora 18;30, la Palatul Suţu începe concertul-spectacol „Centenar Leonard Bernstein – Seară de operă americană”, organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti în colaborare cu Asociaţia Opera Rara Universalia, ce este înscris în calendarul internaţional de celebrări muzicale dedicate celebrului compozitor, pianist, pedagog şi dirijor. Programul cuprinde arii rare de Leonard Bernstein, Jerry Bock, George Gershwin şi Kurt Weill interpretate de soprana Simona-Nicoletta Jidveanu şi baritonul Daniel-Ioan Filipescu, acompaniaţi la pian de Lidia Butnariu.

* Al patrulea concert al Festivalului „Vara Magică” este susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, de la ora 19.30 la Ateneul Român, sub genericul „Lirism şi virtuozitate”. În program: Simfonia nr. 4 de L.van Beethoven, Variaţiuni pe o tema Rococo pentru violoncel şi orchestră de P.I. Ceaikovski – solist Ştefan Cazacu şi Cvartetul cu pian op. 25 de J.Brahms într-un aranjament pentru orchestră de Arnold Schoenberg. Acest program a fost prezentat publicului Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” de la Sinaia şi se va relua la Festivalul Internaţional Young Euro Classic de la Berlin, peste câteva zile.

* Phoenix susţine un concert în grădina de vară Quantic Club, unde accesul publicului se face de la ora 19:00.

* La terasa Berăriei H artistul portughez Ricardo Caria şi band-ul său dau, de la ora 21:45, un show inedit cu muzică FADO, menit să aducă atmosfera Lisabonei pe marginea lacului Herăstrău.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.