Strada Sibiu din Drumul Taberei rămâne pe jumătate închisă!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Fierbere mare, astăzi, în zona Favorit din Drumul Taberei. De ce? Pentru că, potrivit unui comunicat al Poliției Rutiere, ar fi urmat să fie redeschis traficul pe strada Sibiu, de la intersecția cu Drumul Taberei vreo 50 de metri, pe sensul de mers către Bulevardul 1 Mai, fost Compozitorilor.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Pe Sibiu se circulă pe o singură parte, pe două sensuri, câte o bandă pe sens.

Cel mai greu este pentru zecile de troleibuze, care vin pe Drumul Taberei dinspre Răzoare și trebuie să vireze stânga pe Sibiu, să se strecoare, precum cămila prin urechile acului, pe lângă mașinile ce vin pe sensul opus, vreo 50 de metri, apoi să treacă pe sensul normal de mers.

Pe la ora 11:00, zeci de oameni cu veste reflectorizante și căști de protecție împânziseră intersecția.

Asfalt proaspăt turnat, benzi pentru bicicliști proaspăt trasate, ba chiar și steaguri tricolore care fluturau glorios în vânt, totul era pregătit pentru momentul înălțător în care strada urma să fie preluată de către Administrația Străzilor din subordinea Primăriei Capitalei și redată unui trafic normal.

Numai că au venit și reprezentanții Poliției Rutiere, care trebuiau să își dea acordul pentru redeschiderea străzii.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Polițiștii au început să constate cât de calitativ a lucrat constructorul care a amenajat intersecția: semafoare puse la o înălțime neregulamentară, treceri de pietoni cărora le lipsesc două-trei linii, benzile pentru bicicliști trasate aiurea, fără nici o logică, semne de circulație amplasate astfel încât bicicliștii să dea cu capul în ele sau pur și simplu total aiurea, pe spațiul verde, fără nici o legătură cu locul în care ar fi trebuit să se afle și cu ceea ce ar fi trebuit să semnalizeze.

Mulțumită calității deosebite a muncii celor care au amenajat intersecția, aceasta va rămâne, deocamdată închisă, iar steagurile tricolore flutură cam a pagubă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.