Electric Castle este gata de start!

Sursa foto: Electric Castle/Facebook

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Electric Castle va avea loc în perioada 17-21 iulie, pe domeniul Castelului Banffy din Cluj.

Organizatorii estimează că 250 de mii de petrecăreți vor ajunge la festival în cele cinci zile de distracție.

Headlinerii ediției sunt Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon și Limp Bizkit. Pe lângă artiștii internaționali, organizatorii au anunțat trupele românești care vor participa la ediția din acest an a festivalului.

”Anul acesta am reuşit să avem un line-up foarte puternic, în primul rând pentru că am reuşit să ne sincronizăm cu turneele trupelor. E vorba de Florence and the Machine, care probabil că era cel mai aşteptat nume de către fanii Electric Castle. Mai e vorba de 30 seconds to Mars, Limp Bizkit, Bring me the Horizon şi foarte multe alte nume atât din străinătate cât şi din România”, a declarat Andi Vanca, directorul de comunicare al festivalului.

În afara concertelor, pe domeniul Castelului Banffy vor avea loc diverse activităţi, fiind amenajate spaţii dedicate gastronomiei, sportului şi divertismentului.

”Avem multe zone noi anul acesta, dintre care cea mai importantă este zona de New Media (New Media Castle se numeşte). Este un nou model de a prezenta arta: dacă în trecut oamenii pictau pe pânză, acum ei încearcă să prezinte arta prin instalaţii digitale sau coding. Avem 8 artişti internaţionali din zona de New Media, fiecare cu câte o instalaţie. Instalaţiile vor fi construite în castel şi e interesant că sunt făcute special pentru castelul Banffy, sunt adaptate pe câte o cameră din castel. Deschidem şi etajul castelului tocmai pentru a-l prezenta şi a-l vedea oamenii mai bine. E greu de verbalizat, dar va fi foarte spectaculos vizual. New Media este un trend destul de important mai ales în State, există festivaluri speciale pe acest gen, cu expoziţii în hale sau în spaţii expoziţionale. Pe lângă New Media mai avem un patinoar anul acesta, făcut dintr-un material care imită gheaţa. Avem un cinema, avem zona Eco, unde vor fi tot felul de workshopuri în care le spunem oamenilor cum pot reutiliza plasticul şi încercăm să-i facem să fie conştienţi de importanţa lor în a recicla şi a avea grijă de mediul înconjurător. Mai avem zona Daisy Talks, în care tema discuţiei este The bit goes on. Avem invitaţi actori, oameni de televiziune care vin şi ţin un discurs de aproximativ 20-30 de minute. Sunt foarte multe activităţi pe lângă muzică şi asta încercăm să transmitem, că Electric Castle e mai mult decât un line-up”, a mai spui Andi Vanca, directorul de comunicare al festivalului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.