DIN ATELIER – Viorica & Gheorghe Iacob la MNAC București

Muzeul Național de Artă Contemporană face retrospectiva unui impresionant exercițiu de longevitate. Timp de mai bine de o jumătate de secol, familia Iacob a produs, în ritm constant, un minunat corpus de artă vizuală, în diverse forme, formate și medii.

De la pictură la tapiserie, de la acuarelă la mozaic, de la sculptură la desen, Iacobii au construit, împreună dar independent unul de celălalt, un univers de forme de o uimitoare bogăție. Bucuria pură a facerii și plăcerea trudei grele, au fost motoarele acestui exercițiu de longevitate.

Atelierul, casa, grădina familiei Iacob au găzduit continuitatea meditației, a muncii fizice și a dialogului intelectual.

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București are plăcerea de a aduce în fața unui public nou pe mereu tinerii Viorica și Gheorghe Iacob – într-un context curatorial inspirat de spațiile în care ei trăiesc și lucrează de atâția ani.

Bucureștenii sunt așteptați vineri, de la ora 18:00, la Muzeul Național de Artă Contemporană. Intrarea este liberă.

MNAC SPRING / SUMMER SEASON 2019

Colecția de artă Renault pentru prima dată în România. În scenografia murală creată de pictorul Christian Hidaka, o nouă viziune artistică: a prietenului său, sculptorul Raphaël Zarka. O privire în atelierul secret al lui Sorin Neamțu. Street Art pe scările interioare ale muzeului și o istorie a artei contemporane din România într-un discurs expozițional inedit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.