Semimaraton în Parcul Văcărești!

Sun Plaza în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești invită toti bucurestenii, pe 28 septembrie, la cea de-a doua ediție Sun Challenge.

Toți banii din taxele de înscriere vor merge către Administrația Parcului Natural Văcărești, care îi va folosi în programele de conservare ale țestoasei de apă (Emys orbicularis) din parc, singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României.
La nivelul României, țestoasa de apă este clasificată ca o specie vulnerabilă, afectată de degradarea, distrugerea și fragmentarea habitatelor. Populațiile sunt amenințatate de poluare, desecări, colectarea în scopul comercializării și uciderea deliberată sau accidentală de către pescari sau conducători auto.

Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării, cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 150 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate.

Trăiește experiența Sun Challenge și înscrie-te la una dintre cele trei curse: 5 km, 10 km și 21 de km. Semimaratonul va fi parcurs în bună parte prin interiorul Parcului Natural Vacărești, pe poteci de trail.

Din 11 iulie până pe 21 septembrie, taxele de participare vor fi: 100 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km) și 120 lei (pentru proba de 21 km). 

In cadrul competitiei, vor fi acordate zeci de premii în valoare de peste 50 mii de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.