Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 16 iulie

CINEMA

* În cadrul evenimentelor dedicate martiriului preoţilor greco-catolici din România, care au murit în penitenciarele comuniste după 1948, la Casa de cultură „Friedrich Schiller”, de la ora 18:30 are loc proiecţia documentarului „Portretul unui Martir Creştin – Episcopul Vasile Aftenie”, prezentat de realizatorul său Cristian Amza.

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul Lino Ventura, 100 de ani de la naştere (14 iulie), filmul de război „Un taxi pentru Tobrouk”, ecranizarea romanului lui Rene Havard regizată în 1961 de Denys de La Patelliere, în care mai joacă: Charles Aznavour, Hardy Kruger;

– de la ora 19:30, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama de război „Pasagera”, realizată de Andrzej Munk în 1963, după un roman de Zofia Posmisz, cu: Aleksandra Slaska, Anna Ciepielewska, Jan Kreczmar.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00 rulează comedia dramatică şi de aventuri „The Bucket List / Ultimele dorinţe”, regizată de Rob Reiner, cu Jack Nicholson şi Morgan Freeman în rolurile principale.

MUZICĂ

* Astăzi şi mâine, la Arenele Romane are loc evenimentul „La Bairam”, ce adună cei mai în vogă artişti de la începutul secolului XXI: Axxa, 3 Sud Est, LA, Pepe, Class, Andreea Bălan, Simona Nae, Sweet Kiss, Body & Soul, Akcent, Class, N&D şi Trupa Varză. Accesul se face de la ora 18:00. Deseară, Andre au primul concert după reunire.

* Formaţia Direcţia 5 susţine un „Concert Sub Lună Plină”, la ora 21:30, la terasa Berăriei H.

EXPOZIŢII

* La Centrul de Cultură Arhitecturală (Str. Jean Louis Calderon, nr. 48) la ora 17:00 are loc vernisajul expoziţiei de acuarelă a arh. Dănuţ Constantin, ce poate fi vizionată până pe 26 iulie.

* Biblioteca Metropolitană Bucureşti găzduieşte la sediul central (Str. Tache Ionescu, nr. 4), până pe 16 august, expoziţia de pictură „Emoţii şi culori”, semnată de artistul plastic Vitalie Butescu, ce este vernisată astăzi, de la ora 17:30, de către criticul de artă Gheorghe Zvarici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.