Simona Halep, Războinica din Carpaţi, s-a întors Acasă cu trofeul de la Wimbledon

Câştigătoarea ediţiei din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a revenit în această după amiază în ţară, cu o aeronavă a companiei British Airwais.
Prin câştigarea turneului din capitala Regatului Unit, sportiva noastră şi-a trecut în palmares cel de al doilea trofeu major din carieră, după cel de la Roland Garros de anul trecut.

Simona a fost întâmpinată în Salonul oficial al aeroportului Henri Coanda de zeci de reprezentanţi din mass media, precum şi de oficialităţi din lumea sportului şi nu numai.
Prima rachetă a României a fost aşteptată la scara avionului de Ion Ţiriac preşedintele FRT, de Ilie Năstase, primul număr unu mondial din istoria ATP, de Mihai Covaliu preşedintele COSR, precum şi de Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei.

La conferinţa de presă ce a urmat, Simona Halep a mulţumit staff-ului său, părinţilor, precum şi tuturor românilor care au încurajat-o din tribune, dar şi celor care au fost alături de ea cu inima, din toate colţurile lumii. Sportiva din Constanţa le-a mai spus celor prezenţi, că îşi doreşte o medalie de aur la olimpiada de anul viitor şi că va face dublu cu Horia Tecău. Simona a primit încă o dartă confirmarea de la preşedintele COSR, Mihai Covaliu, că va fi portdrapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Referitor la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, care îi va acorda cea mai înaltă distincție a statului roman, Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, sportiva noastră a spus că se simte onotată şi că îi mulţumeşte foarte mult. De asemenea, Patriarhia Română o va decora pe Simona cu ordinul „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincţie a Bisericii.

Miercuri de la ora 19.00, Simona Halep se va întâlni cu fanii pe Stadionul Naţional, unde le va prezenta trofeul câştigat la Wimbledon. Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Tenis şi Primăria Capitalei.
Dacă anul trecut după câştigarea trofeului de la Roland Garros, Simona Halep a fost alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, anul acesta Primăria Generală va fi reprezentată de o altă persoană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.