Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 15 iulie

CINEMA

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00 rulează comedia romantică „You’ve Got Mail” de Nora Ephron, cu Tom Hanks şi Meg Ryan în rolurile a doi librari care trec de la ură totală provocată de concurenţa în afaceri, la cea mai mare dragoste, graţie … internetului.

* De astăzi, până pe 2 septembrie, Paramaount Channel reia proiecţiile de filme clasice din fiecare zi de luni de la terasa Fabrica Gastropub (Splaiul Unirii, nr. 160). Celebrul musical „Funny Face / Mutra nostimă” regizat în 1957 de Stanley Donen, cu Audrey Hepburn şi Fred Astaire, deschide Paramount Summer Cinema, deseară, de la 21.00.

MUZICĂ

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită, de la ora 18:00, la Palatul Suţu la un recital de chitară clasică susţinut de Radu Vâlcu, care interpretează: Fantasia No.10 de Alonso Mudarra, Gran Sonata Eroica de Mauro Giuliani, Capriccio Diabolico (Omaggio a Paganini) de Mario Castelnuovo-Tedesco, Tarantella de Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, Aquarelle de Sérgio Assad, Sonata, Op.61 de Joaquín Turina.

* Ateneul Român găzduieşte, de la ora 19:00, la Sala Mare, un concert caritabil organizat în favoarea marelui antropolog şi om de cultură Vintilă Mihăilescu, diagnosticat cu un tip de cancer agresiv al sângelui. Interpretează creaţii de geniu din repertoriul clasic universal mari şi inimoşi muzicieni: dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru – care cântă la vioara Guarneri ce a aparţinut lui George Enescu, mezzosoprana Oana Andra – prim solistă a Operei Naţionale Bucureşti şi tenorul George Vîrban.

* Sorin Zlat Quartet susţine, de la ora 19:30, la Green Hours, concertul “The Land of Dreams”, ce cuprinde compoziţii originale de pe albumul ”Endurance”, lansat de Sorin Zlat în 2015, precum şi creaţii noi ce vor fi incluse pe următorul album al apreciatului pianist român, de asemenea compoziţii semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi şi contrabasistul Gianluca Renzi.

* „Midsummer Dream” se intitulează recitalul dat de Alma Nicole, de la ora 20:00, în grădina Infinitea (Str. Dr. Grigore Romniceanu, nr.7).

* Cantautorul Mircea Vintilă susţine concertul „Sub Lună plină” la Berăria H începând cu ora 21:30.

EXPOZIŢII

* O expoziţie comemorativă prilejuită de Ziua Democraţiei şi Unităţii Naţionale, organizată de Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, este vernisată la ora 17:00, la Institutul Cultural Turc „Yunus Emre” (Str. Vasile Lascăr, nr. 96).

* De la ora 19:00, la Galeria Romană (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1), are loc vernisajul primei expoziţii personale de pictură a artistei Daniela Ruxandra Costin-Tutunea, intitulată „Peste Limite. Dintr-o parte în alta”, ce poate fi vizitată până în data de 15 august, de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00, iar sâmbăta în intervalul orar 10:00-15:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.