Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte cetăţenilor români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic.

Avertizarea este valabilă până vineri, urmând să aibă loc furtuni puternice şi ploi torenţiale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, meteoalarm.eu, mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’.

Doi cetateni romani printre care un copil si-au pierdut viata in Grecia si un al treilea roman a fost ranit in urma unei furtuni extrem de puternice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.