Bucuresti FM te invită la Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street

Peste 200 de artişti din România, Franţa, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Germania şi Belgia vor prezenta la Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street spectacole de acrobaţie şi jonglerie, pe catalige, de dans contemporan, performance stradal.

Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, 12 iulie, de la ora 19.00, în Piața „George Enescu”,  unde artiștii francezi de la compania La Fabrique Royale prezintă, în exclusivitate, un spectacol de free-running pe Calea Victoriei. Spectacolul se numește „Punctul Zero / Zéro Degré” și este creat special pentru festivalul de la București.

Punctul Zero

Artiștii de free-running se vor deplasa, de pe un acoperiș pe altul, sfidând gravitația cu o abilitate fizică și precizie milimetrică impresionante, pe un traseu spectaculos, care începe din Piața „George Enescu”, continuă cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, clădirea Academiei Center, Grand Hotel Continental, Hotel Novotel, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Hotel Ramada și Teatrul Odeon.

B-FIT in the Street este un proiect al Primăriei Capitalei, prin ARCUB, şi aduce, în cele trei zile de festival, zeci de reprezentaţii de teatru de stradă în mai multe zone din centrul Bucureştiului: Piaţa Universităţii, Piaţa ‘George Enescu’, Piaţa Revoluţiei, Piaţeta Teatrului Odeon, Calea Victoriei şi Centrul Istoric – Piaţa ‘Sfântul Anton’, Piaţa Roma, strada Franceză, strada Lipscani, strada Gabroveni.

Parada B-Fit in the Street!, va avea loc pe 13 iulie, pe Calea Victoriei, de la Piaţa ‘George Enescu’ până la Piaţa Universităţii, de la ora 21:00

În deschiderea festivalului, vineri, de la ora 19.00, 11 trupe internaţionale de teatru de stradă vor anima străzile şi pieţele Capitalei. Piaţa Universităţii va fi zona centrală a zilei de deschidere cu un program de spectacole – defilări pe catalige şi spectacole de acrobaţie, reprezentaţii ale stegarilor şi ale muzicanţilor toboşari şi cimpoieri.

Piaţa Revoluţiei va găzdui un spectacol premiat de acrobaţie aeriană din Germania – Magnolia, iar Calea Victoriei va deveni scena artiştilor de free-running de la Zero Degre.

Centrul Istoric (strada Franceză, strada Lipscani, strada Gabroveni, Piaţa Roma, Piaţa ‘Sfântul Anton’) va găzdui spectacole de acrobaţie, jonglerie pe biciclete şi catalige, stegari şi mici concerte stradale.

Spectacolele încep de la ora 18.00 (excepţie prima zi de festival, când încep de la ora 19.00) şi se desfăşoară concomitent în mai multe zone din Bucureşti, până la ora 23.00.

Intrarea este liberă.

Programul complet al evenimentului poate fi vizualizat pe www.fitsb.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.