Reguli de îngrijire a tenului pe timp de vară

Sursa foto: Andra Radu

Frumusețea este o preocupare continuă, mai ales pentru femei. Dacă ne pasă de felul în care arătăm, ar trebui să respectăm câteva reguli de bază pentru îngrijirea tenului.

Vara, mai ales, măsurile de îngrijire sunt ceva mai stricte.

Ioana Pășălan, cosmetician, spune că în primul și primul rând trenul trebuie curățat.

”Curățarea este baza. Obligatoriu sunt laptele demachiant și loțiunea tonică sau apa micelară. Vara trebuie să folosim creme puțin mai ușoare, mai puțină grăsime și multă apă. În această perioadă tenul, prin transpirație, se deshidratează. Este bine ca fondul de ten să fie un pic mai cremos. Recomand persoanelor cu un ten sensibil să folosească un fond de ten pentru că acesta formează o barieră împotriva razelor UV”, a declarat Ioana Pășălan, medic cosmetician.

La rândul ei, Giulia Dobre, tot medic cosmetician, este de părere că, la piscină, machiajul nu este necesar.

”În primul rând, trebuie să folosim o cremă cu un factor de protecție cât mai mare și să evităm expunerea la soare, între orele 11:00 și 17:00, din cauză că apar foarte multe riduri. Soarele îmbătrânește foarte tare. Când mergem la piscină sau la mare, ne protejăm tenul cu o cremă de protecție 50. Nu folosim fond de ten când mergem la plajă. Fața trebuie să respire”, a spus Giulia Dobre, medic cosmetician.

Vara, fructele și legumele reprezintă cel mai bun tratament pentru ten.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.