Simona Halep o întoarce în primul set de Shuai Zhuang de la 4-1 şi se califică în semifinale la Wimbledon

Eleva lui Daniei Dobre reuşeşte să câştige până la urmă partida din sferturi cu Shuai Zhang, dar nu a fost uşor mai ales în primul set. Halep o imvinge totuşi pe chinezoaică în două seturi cu 7-6(4), 6-1.

Primul set a fost unul nerecomandat celor suferinzi de inimă. Simona a început dezastruos meciul , iar după numai 15 minute era condusă cu 3-1. Chinezoaica a reuşit să se distanţeze apoi chiar la 4-1. De la acest scor când mulţi credeau că Simona va fi umiltă de Zhang, jocul româncei noastre se metamorfozează într-unul de mare campioană. Sportiva din Constanţa îşi recalibrează din mers loviturile şi serviciul, după care începe cursa de urmărire a adversarei sale. Primul serviciu, loviturile expediate pe colţurile terenului şi deplasarea extraordinară din teren, încep să macine jocul chinezoaicei, care face pasul înapoi şi cedează iniţiativa Simonei. Prima rachetă a României reuşeşte să egaleze la 4, în timp ce chinezoaica nu mai poate decât să împingă primul set în prelungiri. Aici sportiva din România îşi continuă pe teren ofensiva, jocul calculat şi fără şanse pentru adversară, moment în care care Zhang se predă până la la 4.
Manşa secundă este de la început dominată de prima rachetă a României, care o ,,striveşte” pe chinezoaică. Asiatica nu mai găseşte soluţii la jocul strălucitor al Simonei şi nu mai poate face faţă situaţiei din teren. Jucătoarea noastră câştigă meritat şi manşa secundă cu 6-1.

Simona Halep reuşeşte astfel să ajungă din nou în semifinale la fel ca şi în 2014.
La ediţia din acest an a Grand Slam-ului de la Wimbledon, Halep va juca împotriva câştigătoarei din partida dintre Svitolina şi Muchova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.