Când rezultatele nu sunt cele așteptate

Rezultatele examenului de Bacalaureat s-au afișat deja, aducând deopotriva bucurie sau tristețe, în funcție de nota obținută.

Cei care au obținut rezultatul dorit își vor vedea de planurile lor. Cei care nu au avut acest noroc sunt, desigur dezamăgiți. Atât elevii cât și părinții trebuie să își stăpânească reacțiile negative, ne spune psiholog Georgiana Roșculeț de la Asociația Salvați Copiii.

Chiar dacă rezultatele nu sunt cele dorite, este vorba despre un examen care se poate relua în altă sesiune. Părinții nu trebuie să uite că adolescentul din fața lor nu este doar un elev care i-a dezamăgit.

Cu cât tânărul/tânăra își va reveni mai repede după acest eșec, cu atât are șanse mai mari să își găsească resursele pentru a se pregăti pentru a depăși această situație.

De asemenea, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Federației Asociațiilor de Părinți din România este de părere că un eșec poate fi depășit dar este nevoie și de schimbarea atitudinii, atât a familiei cât și a adolescentului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.